Nettisivut WordPressillä?

Mikä on WordPress?

WordPressin kehitti Matt Mullenweg ja Ryan Boren vuonna 2003 blogien alustaksi. Vuosien mittaan WordPress on kehittänyt ominaisuuksiaan ja on maaliskuussa 2017 käytössä 27,7 % kaikista sisällönhallintajärjestelmää käyttävistä nettisivuista. WordPress on internetin suosituin sisällönhallintajärjestelmä.

WordPressin keskeisimpiä etuja kilpailijoihin ovat helppokäyttöisyys, aikaisempien versioiden kanssa yhteensopivuuden säilyttäminen sekä laaja valikoima laadukkaita lisäosia.  Yhteensopivuuden säilyttäminen versioiden päivittyessä pitää verkkopalvelun tietoturvan ajan tasalla. WordPressin hyötyjä ovat helppokäyttöisyyden lisäksi kustannustehokkuus, joustavuus, avoin lähdekoodi, hakukoneoptimointi sekä mobiiliystävällisyys niin nettisivuille kuin WordPressin hallintapaneeliin.

Helppo käyttö ja ylläpito

WordPressin käyttö pohjautuu valmiisiin teemoihin ja lisäosiin. Lisäosista löytyy hakukoneoptimointia helpottavia sekä analytiikan seurantatyökaluja. Perusosaamisella hallintapaneelissa nettisivujen päivittäminen ja ylläpitäminen onnistuu helposti ja kätevästi jopa mobiililaitteellasi. Voit kahvitauolla tarkastaa nettisivujesi kävijätilastot tai päivittää uusimmat yrityksesi uutiset nettisivuille.

SayDesign tarjoaa nettisivujen lisäpalveluna kätevän nettisivuillesi yksilöidyn päivitysoppaan, jonka avulla opit päivittämään helposti ja nopeasti. Voit tutustua SayDesignin nettisivujen palveluihin tarkemmin täältä.

Joustavuus ja avoin lähdekoodi

WordPress oli alkuun suunniteltu vain blogisivuistoille, mutta ajanmittaa siitä on kehittynyt laaja sisällönhallintajärjestelmä nettisivuille, verkkokaupoille, verkkolehdille, lomakejärjestelmille sekä verkkokursseille. Teemojen ominaisuuksien sekä lisäosien avulla WordPressillä voidaan rakentaa juuri sinun yrityksellesi sopiva kokonaisuus.

Avoin lähdekoodi tarkoittaa sitä, että sen voi ottaa käyttöönsä toimittajasta riippumatta ilman lisenssimaksuja. SayDesign veloittaa nettisivuista vain suunnittelun ja sivujen toimintaan laittamisen työn. Teet omat sopimuksesi palvelintilasta ja verkkotunnuksesta. Tarvittaessa SayDesign konsultoi sopivan palvelun löytämiseksi sopivaan hintaan. Jos haluat itse päivittää nettisivujasi, SayDesign ei veloita nettisivuistasi mitään niiden valmistuttua suunnittelusta veloitetun summan jälkeen.

Hakukoneoptimointi

WordPress tukee hakukoneoptimointia. Lisäosista löytyy muutamia hakukoneoptimointia helpottavia työkaluja. Niiden avulla pääset tekstiä sivuille lisätessäsi tarkastelemaan sivun sisällön optimointiin vaikuttavia tekijöitä, kuten pituutta ja avainsanoja. Voit myös muokata miltä sivustosi linkki hakukoneentuloksissa näyttää.

WordPress mobiilissa

Pääasiassa kaikki WordPress-sivut sopivat myös mobiililaitteille. Tämä on kuitenkin hyvä tarkistaa, jos teet sivusi itse. WordPressin sivujen mukautuksessa voit tarkastella keskeneräisiä sivujasi suoraan mobiilikoossa, vaikka työstäisit sivujasi tietokoneella. Nettisivuja tarkastellaan yhä useammin mobiililaitteilla. Ensimmäisen viikon aikana SayDesignin sivujen vierailijoista yli 90 % käytti mobiililaitetta. Jos siis nettisivusi eivät ole mobiiliystävälliset, suosittelen lämpimästi uusimaan ne.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, myös WordPressin hallintapaneelin käyttö onnistuu mobiililaitteilla. Jos nettisivusi on tehty WordPressillä, voit päivittää sivujasi missä vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *