Nuorten Yrittäjien GetTogether 2017

Viime viikonloppu vietettiin mahtavassa seurassa Tampereella Nuorten yrittäjien GetTogether -tapahtumassa, tuttavallisemmin Gettossa. Varsinais-Suomesta lähdimme yhteiskyydillä tapahtumaan jo torstai-iltapäivällä. Jo bussissa tunnelma oli kuin luokkaretkelle lähtiessä. Tuttujen ja uusien tuttavuuksien kanssa vaihdettiin kuulumiset ja odotukset tapahtumasta. Tunnelmaa jaoimme myös omilla kyydeillään saapuville varsinais-suomalaisille yhteisen Whatsapp-ryhmän kautta.

Kaikilla oli odotukset korkealla varsinkin verkostoitumisen suhteen. Vaikka Varsinais-Suomessa tapahtumia on melko paljon, varsinkin tänä keväänä, käyntikortteja vaihdettiin jo bussissa. Reissun aikana pääsi myös tutustumaan paremmin vanhoihin tuttuihin. Vaikka Nuorten Yrittäjien Afterworkit ovat mahtavia iltatapahtumia, jää niissä keskustelut hieman lyhyiksi ja suppeiksi. Varsinkin, koska ne järjestetään usein arki-iltaisin ja takana on jo pitkä päivä, eikä energia aina riitä syvällisiin keskusteluihin. Pidempään reissuun lähtiessä pystyi paremmin keskittymään keskusteluihin ja oppi tuntemaan muita nuoria yrittäjiä paremmin.

#seuraavat6

Getton aiheena tänä vuonna oli #seuraavat6, eli mitä sinä haluat tehdä seuraavan 6 päivän, 6 kuukauden tai 6 vuoden aikana yritystoiminnassasi? Puheenvuorot oli rakennettu näiden teemojen ympärille. Oheisohjelman ja yleisen verkostoitumisen takia en päässyt kuulemaan kuin murto-osan puheenvuoroista. Tosin jo parin puheenvuoron jälkeen tuntui, että ne hieman toistavat itseään. Tämä ei ollut puhujien vika, aihe rajoitti puheenvuorojen sisältöjä paljon. Tapahtumaan oli saatu paljon mielenkiintoisia puhujia, joiden osaaminen ja asia jäivät aihealueen alle. Onneksi kuitenkin jokaisen puheenvuoron päätteeksi oli myös haastatteluosio, josta sai paljon enemmän irti kuin itse puheenvuoroista.

Mitä itse haluan tehdä yritystoiminnassani #seuraavat6 aikana? Melko tuoreena yrittäjänä vastaukset löytyy helposti. Seuraavan 6 päivän aikana tulen julkaisemaan kahden asiakkaani nettisivut ja aloittamaan ensimmäisen videomainos asiakkaani mainoksen työstämisen, mutta suurin aikani menee The SHIFTille tekemäni opinnäytetyön työstöön. Seuraavat 6 kuukautta ovat yritystoimintani kohdalla erittäin merkittävät. Valmistuminen lähestyy syyskuussa ja kesän lopulla aloitan toimintani täyspäiväisenä yrittäjänä. Opintotuen päättyminen tulee vaikuttamaan talouteeni, joten asiakkaita on hankittava lisää ja arjen rutiinit on otettava haltuun. Mitä haluan tehdä yritystoiminnassani seuraavan 6 vuoden aikana? Haluan kehittää palvelujani asiakkaiden tarpeita paremmin palveleviksi, laajentaa verkostojani, kasvaa niin yrityksenä kuin yrittäjänäkin. 6 vuoden päästä haluan työllistää itseni lisäksi vähintään 5 ihmistä ja mahdollisesti laajentaa toimintaa muihin Suomen kaupunkeihin.

Kohtaamisia ja uusia tuttavuuksia

Kuten jo mainitsinkin, Gettossa pääsi tutustumaan paremmin vanhoihin tuttuihinkin. Ensimmäiset päivät tapahtumassa tuli pääosin liikuttua varsinais-suomalaisten kanssa. Tapahtumaan kuitenkin osallistui 400 nuorta yrittäjää, joten oli helppoa istahtaa tuttujen viereen ohjelman alkaessa. Yleinen ilmapiiri ja tuttavallisuus kuitenkin kannusti keskustelemaan kaikkien vastaantulijoiden kanssa ja tämä onnistui hyvin jo ensimmäisestä illasta lähtien. Eniten uusia tuttavuuksia kuitenkin syntyi lauantaina.

Olin aikaisemmin suunnitellut lähteväni jo lauantai-iltana junalla äitienpäivän viettoon. Pienehköllä painostuksella minut kuitenkin ylipuhuttiin jäämään ja jopa ostamaan uikkarit, jotta pääsin päivällä nauttimaan seurasta ja auringosta Pakkahuoneen terassille tuoduissa paljuissa. Paljuissa keskustelu vaihteli sen mukaan, kuka paljuun istahti. Paljon kuitenkin aiheet pyörivät markkinoinnissa, itsensä brändäämisessä ja hinnoittelussa. Mainitsin keskustelussa lukemani kirjan Mielipidejohtajuudesta (mainittu aiemmin myös blogijulkaisussa Ajanhallintaa vai ajankäytön hallintaa) ja kuinkas sattuikaan, kirjan kirjoittaja istui vieressäni.

Kokonaisuudessaan oli todella onnistunut ja hienosti järjestetty tapahtuma. Suuri kiitos kaikille mukana olleille! Ja jollet päässyt tällä kertaa osallistumaan, seuraava GetTogether järjestetään Hyvinkäällä 24.-25.8.2018. Ennakkoilmoittautuminen on jo auki ja voitte arvata kuka on menossa.

Tämän blogin kuvat on ottanut ihana ja taitava Lisa McWhirter / McWhirter photography, jonka kanssa ryhdymme suunnittelemaan myös yhteistyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *